martes, 3 de abril de 2012

La lluita per la credibilitat o més usos polítics de twitter

Fotografia: ACN

Visc a Ripoll, capital del Ripollès o, com diu el tòpic, el Bressol de Catalunya. Tenim la sort relativa de comptar amb estació de tren, concretament de la línia Rodalies-3 Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà. Si coneixeu una mica les vicissituts ferroviàries del país, estareu al cas sobre el lamentable estat d'aquesta línia de tren. Per posar un exemple fàcil d'entendre us diré que el trajecte Ripoll-Barcelona es fa actualment en 5 minuts menys que a principis del segle passat.

Una de les reivindacions més repetides dels últims 15 anys és la millora de la comoditat dels combois. Es tracta de trens de rodalies que no són apropiats per fer trajectes que, en el cas dels trens que paren a totes les estacions, s'acosten ales dues hores. El passat 14 de setembre el Conseller Lluís Recoder anunciava una inversió de 3M€ que havia de donar-hi resposta i fer possible que disfrutessim d'uns trens més còmodes a partir del març de 2012. 

A principis d'aquest mes de març el Conseller visitava el Ripollès, aquest cop per inaugurar la renovació de l'estació de Queralbs de la línia del cremallera de Núria de FF.GG. Ni una paraula sobre els trens de la línia de Rodalies 3. Dos dies després, anunciava que la reforma promesa no arribaria per incompliment per part de Renfe de les inversions promeses. Demà 4 d'abril tornarà a visitar la comarca i és aquí on entrem en joc una servidora i el Twitter: 


Certament, i com ja vaig comentar anteriorment, twitter és una bon eina per acostar a polítics i dirigents a la ciutadania. És molt d'agrair que el sr. Conseller s'hagi prestat a intentar aclarir-me a mi, una ciutadana corrent, la qüestió de la millora dels trens de la línia R-3. També és cert, però, que en els moments en què vivim, en els que constantment política i polítics es veuen atacats i desacreditats, per recuperar aquesta credibilitat qüestionada cal alguna cosa més que apropar-se al ciutadà mitjançant un bon ús de les noves tecnologies. 

Resumint, el sr. Recoder no m'ha acabet de convéncer. Jo, com a ripollesa, fins i tot hagués entés el retard si aquest s'hagués anunciat quan se'n va tenir constància (cosa que segurament va passar molt abans del 14 de març). Als ciutadans, com a mínim a mi, m'interessa molt més un polític que dona la cara quan van maldades que no pas un que es tanca al seu despatx a fer comunicats i donar explicacions, encara que me les estigui donant a mi directament. Això sí que contribuiria a recuperar la bona imatge dels nostres dirigents!. Cal ser-hi a les dures i a les madures.


Anna-Belén Avilés

No hay comentarios:

Publicar un comentario