domingo, 20 de mayo de 2012

De línies vermelles



Fa temps que, en tot aquest assumpte de l'austeritat, l'estalvi i les retallades, es parla de línies vermelles que no s'han de traspassar. La que avui ens ocupa és de les més evidents. El Proyecto de Presupuestos Generales del Estado 2012 no contempla la partida necessària per cubrir el 50% del Salari Minim Interprofessional dels centres especials de treball ni el manteniment dels programes Empleo con Apoyo del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Al Ripollès, a part de l'esforç d'empreses i administracions públiques, comptem amb la inestimable exemple de la Fundació Privada MAP, un centre especial de treball que englova una sèrie d'iniciatives productives en àmbits tant diversos com:
  • Manipulats industrials
  • Jardineria i forestal
  • Reciclatge i venda de tóners
  • Neteja i bugaderia industrial
  • Serveis mediambientals
  • Botigues Segonamà
  • Turisme i restauració
En aquests moments de dificultats, la Fundació Privada MAP compta amb 225 treballadors en total entre professionals de serveis residencials i altres serveis, professionals de serveis laborals i administració i 109 persones amb discapacitat i un pressupost de 7 milions d'euros el 40% del qual prové del rendiment dels serveis laborals.



Retallar el suport de les adminsitracions als centres especials de treball o a les empreses que contracten personal discapacitat vol dir abocar a l'atur a persones que no tenen un altre lloc on anar a treballar. Si a mí em despatxen, m'en puc anar a fer una altra cosa (amb totes les dificultats que l'actual situació econòmica comportaria, però la possibilitat la tinc). Si retallem les subvencions, deixarem fora del sistema laboral i productiu a un nombre genys menyspreables de persones que passaran a dependre directament de les seves famílies o de les entitats benèfiques (com agrada la beneficència als partits de dretes...) Aixó sense tenir en compte la limitació en la qualitat de vida i l'assoliment en l'autonomia personal que aquests treballs signifiquen per a les persones amb capacitats diferents. Per aquí sí que no!

Manifestació de 20/05 a Arc de Triomf. Font: Enric Pérez Casas




Notícia a TV3 sobre la concentració
@NostraPolitica

Anna-Belén Avilés

No hay comentarios:

Publicar un comentario